VIDEO | Proteste violente în Coreea de Sud după destituirea președintelui pentru corupție

  • 10 Martie 2017 10:25
VIDEO | Proteste violente în Coreea de Sud după destituirea președintelui pentru corupție

Destituirea din funcție a președintei sud-coreene, Park Geun-hye, a generat proteste din partea susținătorilor săi, iar doi dintre aceștia au murit în urma unor confruntări cu forțele de ordine, scrie Mediafax.ro.

După anunțarea verdictului, susținători ai lui Park adunați în fața Curții Constituționale au încercat să forțeze barierele instalate de forțele de ordine și doi dintre ei au murit, a anunțat Poliția. 

Un bărbat în vârstă a fost dus la spital cu un traumatism cranian, iar circumstanțele în care a murit cel de-al doilea sunt încă analizate. 

În timp ce susținătorii lui Park au avut confruntări cu polițiștii în fața instituției, în altă parte a orașului oamenii au salutat destituirea ei din funcție. 

Curtea Constituțională din Coreea de Sud a aprobat, vineri, destituirea din funcție a președintei Park Geun-Hye, implicată într-un scandal de corupție. Acțiunile lui Park "au adus o atingere gravă spiritului (...) democrației și statului de drept", a declarat președintele Curții Costituționale din Coreea de Sud, Lee Jung-Mi. "Președinta Park Geun-Hye (...) a fost concediată", a adăugat el. Park Geun-Hye, primul șef de stat sud-coreean destituit în acest fel, își pierde de asemenea imunitatea prezidențială, fiind expusă la evenuale urmăriri în justiție.

Alegeri pentru înlocuirea ei vor avea loc în următorele 60 de zile. În acest timp țara va fi condusă de prim-ministrul și de președintele în funcțiune Hwang Kyo-ahn. 

Ea și-a pierdut imunitatea prezidențială și poate fi cercetată.
 
Acțiunile lui Park "au adus o atingere gravă spiritului (...) democrației și statului de drept", a declarat președintele Curții Costituționale din Coreea de Sud, Lee Jung-Mi. "Președinta Park Geun-Hye (...) a fost concediată", a adăugat el.
 

Choi Soon-Sil, o apropiată a președintelui Park Peun-Hye, este acuzată că s-ar fi folosit de prietenia cu Park pentru a interveni în politică și pentru a solicita donații de la diverse companii. A fost arestată pe data de 3 noiembrie, fiind pusă sub acuzare pentru fraudă și abuz de putere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău