VIDEO | Poliția anunță că a reținut trei mebri ai grupării Caramalac

  • 09 Decembrie 2016 12:14
VIDEO | Poliția anunță că a reținut trei mebri ai grupării Caramalac

Poliția anunță că a reținut trei persoane, care sunt suspectate de comiterea infracțiunii de șantaj și estorcare a 13 milioane de ruble rusești, echivalentul a 200.000 dolari.

Potrivit poliției, toți trei fac parte din organizația criminală condusă de Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”. Acestea s-au dovedit a fi Președintele Federației de Judo din Moldova, un sportiv de performanță și un fost angajat al Poliției.

Victima este un cetățean al Republicii Moldova ce activa în calitate de întreprinzător în orașul Moscova, Federația Rusă. În vara acestui an, persoana a început să fie șantajată de membrii grupării criminale pentru a reîntoarce o datorie inexistentă în valoare de 200.000 dolari SUA. În acest sens, partea vătămată a fost amenințată repetat cu faptul că nu va mai putea presta vreo activitate economică, cu răfuială fizică și inclusiv s-a făcut aluzie și la membrii familiei sale. 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a inițiat o cauză penală conform semnelor constitutive  prevăzute de art. 189 alin. (6) Cod Penal  al RM. Conform legislației, persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 13 la 15 ani. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău