VIDEO | Peste 10 kg de droguri ridicate de polițiști și procurori

  • 02 Noiembrie 2017 16:34
VIDEO | Peste 10 kg de droguri ridicate de polițiști și procurori

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Sud, în comun cu ofițerii Direcției „Sud” a Inspectoratului national de investigații, al IGP al MAI, au deconspirat activitatea unui grup criminal organizat specializat în punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, în scop de înstrăinare, pe teritoriul raionului Ceadâr-Lunga și Cahul.

Astfel, pe parcursul urmăririi penale, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, desfășurate mai mult de 5 luni, a fost documentat un grup de persoane implicate în comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari. La 01.11.2017, procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii INI, au efectuat 5 percheziții în or. Ceadâr-Lunga și în satul Holuboe, raionul Cahul, fiind reținute totodată și patru persoane implicate în activitatea infracțională. 

Drept urmare, în rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, pregătite pentru comercializare, și anume, aproximativ 10 kg de marihuană, amfetamin, capsule cu substanțe narcotice, 790 de seringi, semințe pentru cultivarea cânepei și mijloace bănești în mărime de 21.000 de lei, obținuți din activitatea ilicită de comercializarea substanțelor narcotice.

În prezent, față de persoanele reținute au fost înaintate demersuri în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigațiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracțională deconspirată.

În cazul în care va fi găsită vinovată, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău