VIDEO Perchezițiile de la „Calea Ferată” | Facturi, arme și timbre de acciz - toate materiale depistate sunt la moment expertizate

  • 24 Octombrie 2019 13:35
VIDEO Perchezițiile de la „Calea Ferată” | Facturi, arme și timbre de acciz - toate materiale depistate sunt la moment expertizate

Poliția Capitalei oferă noi detalii despre perchezițiile efectuate ieri, 23 octombrie, la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Potrivit unui comunicat al instituției, în vizorul oamenilor legii au fost responsabilii de vagoanele-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova. 

În acest context, „în cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a constatat că în perioada anilor 2015 și până în present, responsabilii folosindu-se de situația de serviciu și având drept scop transportarea mărfurilor în baza unor documente stabilite de către nomenclatorul vamal, au falsificat  facturile fiscale, ștampile ale organelor vamale cît și a altor organe de resort ce permit transportarea acestora. În facturile eliberate în urma primirii mărfurilor pentru vagoanele restaurant, aceștia  includeau o cantitate mai mare de mărfuri sau denumirea lor și prezentându-le la trecerea frontierei cu Ucraina, Belorusia și Rusia, pe care le realizau pe teritoriul acestora.”

Ieri, 23 octombrie, forțele de ordine au efectuat mai multe percheziții autorizate în birourile de serviciu, vagoanele restaurant cât și la domiciliile și automobilele acestora.

În urma perchezițiilor efectuate de către polițiști și procurori „au depistat înscrisuri de ciornă a activitatii vagoanelor restaurant, facturi fiscale și chitanțe privind recepționarea mijloacelor financiare de la șefii de vagoanele restaurant, o armă de vânătoare, 26 de cartușe 5,45mm, 55 cărtușe de vânătoare, o ștampilă Direcția deservire călători (cu provenienta necunoscuta), 1065 timbre de acciz, blancuri de declarații vamale. Toate documentele, cât și arma și munițiile depistate la domiciliul  unuia din factorii de decizie, au fost ridicate și îndreptate la expertiză.”

Dacă se va demonstra vinovăția acestora pentru “Confecționarea, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ștampilelor sau sigiliilor false”, riscă o  pedeapsă cu amendă în mărime de la 27 500 lei la 47 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.

La moment, forțele de ordine întreprind toate acțiunile de urmărire penală și de investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea persoanelor implicate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău