VIDEO | Fostul președinte al raionului Criuleni a încercat să sară de la balcon, când CNA a venit la el acasă pentru percheziții

  • 13 Aprilie 2017 12:12
VIDEO | Fostul președinte al raionului Criuleni a încercat să sară de la balcon, când CNA a venit la el acasă pentru percheziții

Acțiune în forță a ofiterilor anticoruptie și a echipelor speciale de intervenție la casa lui Vitalie Rotari, fostul președinte al Raionului Criuleni. Acesta a refuzat sa permită perchezitiile și s-a baricadat în casa.

Potrivit informațiilor pe care le dețineau anchetatorii, acesta era înarmat cu un pistol si a incercat sa sara de la balcon, dar a fost prins de ofițerii CNA. În cele din urma anchetatorii au reușit sa intre și în acest moment au loc percheziții într-un dosar de corupție, potrivit unor surse citate de Deschide.MD.

Vitalie Rotaru a activat la Direcția Servicii Operative a MAI până în 2006, când, din spusele sale, a decis să lase poliția și să facă afaceri. Rotaru este finul lui Gheorghe Stratan, fost șef al pazei lui Filat, și ginerele omului de afaceri Valeriu Răciulă, patron la „Goiana Petrol” și „Explorator Grup”.

În 2011, el a devenit consilier raional în Criuleni din partea PLDM, fiind apoi ales în funcția de președinte al raionului.

În noiembrie 2015, un grup de 10 consilieri raionali, și alți 5 primari și ai PLDM din raionul Criuleni în frunte cu fostul președinte de raion, Vitalie Rotaru au anunțat că renunță la statutul de membru a formațiunii. El declara atunci că a rămas în opoziție în Consiliul raional și dădea asigurări că nu a depus cerere de aderare la alt partid. De asemenea, Vitalie Rotaru afirmă că habar nu are despre dosarele de la CNA. „Există prieteni în ghilimele, care te iubesc și spun că ai dosare la CNA. Eu nu cunosc nimic despre acestea”, a precizat Rotaru. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău