VIDEO | Ce a spus, de fapt, Aureliu Ciocoi, referitor la intervenția rusă în războiul de pe Nistru și ce afirmă Igor Dodon

  • 10 Februarie 2020 12:22
VIDEO | Ce a spus, de fapt, Aureliu Ciocoi, referitor la intervenția rusă în războiul de pe Nistru și ce afirmă Igor Dodon

În timp ce președintele Igor Dodon susține că ministrul Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, s-a referit la misiunea de pacificare când a declarat că armata rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge, însă înregistrarea video de la conferința de presă în care au fost făcute afirmațiile respective demonstrează altceva.

Menționăm că Aureliu Ciocoi a afirmat că armata rusă a intervenit în răboiul de pe Nistru pentru a opri rivalitatea armată, confruntarea militară. „Ceea ce a rămas din Armata a 14-a disolcată în regiunea de est a R. Moldova a intervenit pentru oprirea vărsării de sânge. Că între timp sau până la acel moment și avem semnale că separatiștii sau aripa militantă a separatiștilor a fost probabil aprovizionată cu armament din depozitele care aparțineau Armatei a 14-a a Uniunii Sovietice în regiunea transnistreană, așa cum se numea anterior, e un alt punct de discuții, dar, factologic, armata Federației Ruse dislocată la acel moment în regiunea transnistreană a intervenit la acel moment pentru a opri vărsările de sânge”, a declarat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat referitor la aceste declarații, Igor Dodon a spus că acestea au fost interpretate greșit. „Din câte am înțeles, dumnealui s-a referit la misiunea de pacificare, probabil au fost interpretate greșit unele declarații”, a declarat Dodon.

Totuși, întrgitrarea video de la conferința de presă arată că ministrul Ciocoi s-a referit la clar la militarii ruși ai Armatei a 14-a dislocată în stânga Nistrului:

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău