Vicepreședintele raionului Sângerei, care a fost stropit cu verde de briliant de activiștii partidului PACE, a fost demis

  • 11 August 2022 12:40
Vicepreședintele raionului Sângerei, care a fost stropit cu verde de briliant de activiștii partidului PACE, a fost demis

Vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, cel care a fost stropit cu verde de briliant anul trecut de către activiștii partidului PACE, a fost demis. Tutunaru a declarat că demiterea sa ar fi o răfuială politică.

O astfel de decizie a fost luată miercuri, 10 august în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Raional Sângerei. Pentru demiterea lui Tudor Tutunaru au votat 22 de consilieri prezenți la ședință, 1 împotrivă, 2 s-au abținut, iar alți 3 nu au dorit să participe la vot.

La rândul său, Tutunaru a declarat că va ataca decizia în instanță. „Asta nu e democrație, dar e o răfuială politică, m-au lipsit de dreptul de a vorbi și a mă apără. E o încălcare gravă și o să vin mai târziu cu declarație”.

Amintim că pe 6 aprilie 2021, mai mulți membri PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul, în consecință, având nevoie de spitalizare.

În iulie 2021, procuratura raionului Sângerei a decis disjungerea și trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” iar președintele formațiunii - anunțat în căutare.

În decembrei 2021, Biroul Interpol de la Lyon a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională pe fostul șef al IGP Gheorghe Cavcaliuc, devenit politician, pe care autoritățile de la Chișinău îl caută pentru „huliganism.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău