Biroul Interpol de la Lyon a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională pe fostul șef al IGP Gheorghe Cavcaliuc

  • 21 Decembrie 2021 12:19
Biroul Interpol de la Lyon a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională pe fostul șef al IGP Gheorghe Cavcaliuc

Biroul Interpol de la Lyon a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională pe fostul șef al IGP Gheorghe Cavcaliuc, devenit politician, pe care autoritățile de la Chișinău îl caută pentru „huliganism.

Șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP, Viorel Țentiu, a declarat Ziarului de Gardă că suspectul este dat în căutare pentru arest și extrădare, iar Chișinăul a cerut autorităților britanice să-l localizeze pe Cavcaliuc, pentru că acesta  a fost văzut la Londra.

Gh Cavcaliuc  a fugit din R. Moldova după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Poliția l-a acuzat de faptul că, în campanie, ar fi fost implicat în stropirea cu verde de briliant a unui funcționar public local, care s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 peste rând.

Fostul polițist și președinte al Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, are calitate de învinuit și în „dosarele penale fabricate în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:1,54 m/s
Wed
28
Thu
22
Fri
24
Sat
25
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău