Cavcalciuc, recunoscut în calitate de bănuit în dosarul „verde de briliant”

  • 22 Aprilie 2021 13:51
Cavcalciuc, recunoscut în calitate de bănuit în dosarul „verde de briliant”

Liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, a fost recunoscut în calitate de bănuit pe două capete de acuzare. Este vorba despre huliganism comis de două sau mai multe persoane și chemare la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor. Acesta s-a prezentat astăzi, 22 aprilie, la Procuratura raionului Sângerei, unde a fost audiat, transmite IPN.

Procuratura Generală precizează că acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor  incidentului din 6 aprilie. Atunci, mai mulți membri PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul, în consecință, având nevoie de spitalizare.

În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina.

În prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sângerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau pe arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Pentru acțiunile cercetate, legislația prevede amendă sau închisoare de până la cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău