Vicepreședintele BERD Alain Pilou sosește luni în Republica Moldova. Pe agenda discuțiilor vor fi modalitățile de susținere a Republicii Moldova în contextul războiului cu Ucraina

  • 10 Iulie 12:28
Vicepreședintele BERD Alain Pilou sosește luni în Republica Moldova. Pe agenda discuțiilor vor fi modalitățile de susținere a Republicii Moldova în contextul războiului cu Ucraina

Vicepreședintele Băncii de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) Alain Pilou sosește luni în Republica Moldova. , într-o vizită de trei zile. Potrivit Infotag, care citează BERD, bancherul va discuta cu reprezentanții autorităților de la Chișinău despre "modalitățile de susținere a Republicii Moldova în contextul războiului cu Ucraina".

"În timpul vizitei de trei zile, Alain Pilou plănuiește să viziteze Portul liber internațional Giurgiulești, singurul port maritim din Republica Moldova. Banca este unicul proprietar al Danube Logistics SRL, operatorul portuar. Capacitatea sa s-a dublat în 2022, după ce Rusia a impus o blocare a porturilor ucrainene la Marea Neagră, ceea ce indică valoarea portului în îmbunătățirea securității alimentare și energetice atât a Republicii Moldova, cât și a celei regionale", se arată în comunicatul citat de agenție.

În Republica Moldova, vicepreședintele BERD se va întâlni cu președintele Maia Sandu, prim-ministrul Natalia Gavrilița, președintele parlamentului, Igor Grosu, cu ministrul economiei, Sergiu Gaibu, și cu guvernatorul Băncii naționale, Octavian Armașu. După cum a informat deja Infotag, BERD este principalul investitor instituțional din Republica Moldova.

Banca a investit 1,7 miliarde de euro în economia Republicii Moldova în cadrul a 158 de proiecte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău