Valeriu Streleț despre posibilitatea DEVALORIZĂRII bruște a leului

  • 10 Septembrie 2015 10:32
Valeriu Streleț despre posibilitatea DEVALORIZĂRII bruște a leului

Premierul Valeriu Streleț susține că nu există premise pentru devalorizarea bruscă a leului, iar declarațiile sale recente la postul public de televiziune despre o posibilă depreciere a monedei naționale până la de 40 de lei pentru un dolar american a fost un exemplu alegoric al riscului destabilizări situației politice și economice în țară.”Premise pentru devalorizafrea…

Premierul Valeriu Streleț susține că nu există premise pentru devalorizarea bruscă a leului, iar declarațiile sale recente la postul public de televiziune despre o posibilă depreciere a monedei naționale până la de 40 de lei pentru un dolar american a fost un exemplu alegoric al riscului destabilizări situației politice și economice în țară.

”Premise pentru devalorizafrea bruscă a monedei naționale nu există. Partea mai grea am trecut-o. Acum BNM are suficiente instrumente pentru a menține situația sub control și sper să o facă cu bună credință”, a declarat Valeriu Streleț.

El a mai adăugat că Republica Moldova are șanse ca în curând să primească asistență financiară externă, sugerând că aceasta ar putea veni din România. Fluxurile financiare respective vor reduce presiunea asupra leului.

De asemenea, guvernul este în așteptarea discuțiilor cu FMI, o misiune a căruia urmează să vină la Chișinău pe 22 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău