Vadim Brînzan | Negocierea noului contract cu „Gazprom” va începe în două-trei săptămâni

  • 01 August 2019 19:00
Vadim Brînzan | Negocierea noului contract cu „Gazprom” va începe în două-trei săptămâni

Negocierea noului contract cu furnizorul rus de gaze, "Gazprom", va începe în următoarele două-trei săptămâni, a declarat astăzi,  ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, în cadrul unui briefing după ședința Cabinetului de Miniștri.

Potrivit oficialului, în prezent se desfășoară negocierile pe marginea aspectelor tehnice ale înțelegerii.

Referindu-se la noul contract, Vadim Brînzan a menționat că aspectul tehnic ține de "numirea lui Vadim Ceban în funcția de președinte al Consiliului de administrație al "Moldovagaz", lucru care urmează să se întâmple foarte curând".

"Având în vedere că luna august e luna concediilor și mulți responsabili de semnarea contractului nu se află la locul de muncă, planificăm să lansăm negocierile în decurs de două-trei săptămâni", a spus ministrul.

Referindu-se la construcția conductei de gaz Chișinău-Ungheni, ministrul a menționat că "toate întârzierile birocratice, inclusiv problema impozitării duble, au fost depășite", iar "lucrările în apropierea frontierei vor începe săptămâna viitoare". De asemenea, el a menționat că antreprenorul a dat asigurări că lucrările "vor fi finalizate integral până în aprilie 2020".

De asemenea, oficialul a menționat că autoritățile de la Chișinău poartă în prezent purtăm discuții cu colegii români și ucraineni referitor surse alternative de furnizare a gazelor, inclusiv livrarea reversivă pe coridorul transbalcanic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău