UPDATE | Statul Islamic revendică atentatul de la centrul cultural din Kabul

  • 28 Decembrie 2017 13:52
UPDATE | Statul Islamic revendică atentatul de la centrul cultural din Kabul

Gruparea radicală sunnită Statul Islamic (SI) a revendicat atentatul sinucigaș comis joi împotriva unui centru cultural șiit din capitala afgană Kabul, în care au fost ucise cel puțin 40 de persoane, relatează agențiile internaționale de presă.

Într-un mesaj transmis de agenția de propagandă a SI, Amaq, gruparea afirmă că a recurs la trei bombe, a căror explozie în exteriorul centrului a fost urmată de un atac sinucigaș în clădire. Atentatorul, care purta o vestă cu explozibili, s-a aruncat în aer în mijlocul participanților la un eveniment în desfășurare la centrul cultural.

'Ținta atacului a fost centrul cultural Tabayan. Acolo avea loc o ceremonie cu ocazia împlinirii a 38 de ani de la invazia sovietică în Afganistan, în momentul în care o (primă) explozie s-a produs', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Centrul cultural este situat în apropierea sediului Afghan Voice Agency, despre care s-a crezut inițial că ar fi fost ținta atacului. Potrivit unui jurnalist al agenției, citat de Reuters, un reporter a fost ucis și doi au fost răniți în explozia produsă la intrarea în biroul instituției, notează Agerpres.

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și alte 30 au fost rănite în mai multe explozii care au lovit astăzi un centru cultural șiit din vestul capitalei afgane Kabul, a anunțat Ministerul de Interne, transmit agențiile internaționale de presă.

Acolo avea loc o ceremonie cu ocazia împlinirii a 38 de ani de la invazia sovietică în Afganistan, în momentul în care o (primă) explozie s-a produs', a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne. 

Conform purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer în interiorul clădirii, iar alte două explozii au avut loc în exterior, unde oamenii se adunau pentru a oferi ajutor.

Responsabilitatea atacului nu a fost revendicată deocamdată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău