Un elev pilot australian a reușit să aterizeze în siguranță, la prima lecție de zbor, după ce instructorul său a leșinat

  • 02 Septembrie 2019 18:50
Un elev pilot australian a reușit să aterizeze în siguranță, la prima lecție de zbor, după ce instructorul său a leșinat

Un elev pilot din Australia a reușit să efectueze în condiții de siguranță aterizarea unei aeronave de mici dimensiuni în timpul unor cursuri de zbor după ce instructorul său a leșinat la bordul avionului.

Max Sylvester, un australian din vestul țării, a lansat un apel de urgență căte controlorii de trafic, cu care a vorbit aproape o oră în legătură cu zborul pe care-l efectua sâmbătă, după ce instructorul său de zbor a leșinat la bordul de control al avionului. Operatorii unui aeroport din Perth l-au ajutat să aducă aeronava la sol. Ulterior, domnul Sylvester a fost lăudat pentru răspunsul său rapid și pentru stăpânirea de sine de care a dat dovadă.

În apelul său de urgență, înregistrare dată publicității ulterior, elevul descrie mai întâi starea de sănătate a instructorului său și abia apoi primește instrucțiuni privind pilotarea aeronavei. „Se înclină peste umărul meu, încerc să-l îndrept, dar tot cade peste mine„, transmitea elevul controlorilor de trafic. Întrebat dacă știe cum să piloteze aeronava de tip Cessna, acesta a răspuns: „Asta e prima mea lecție de zbor„.

Max Sylvester mai finalizase două lecții de zbor, însă aceasta era prima sa întâlnire cu acest tip de aeronavă și, în plus, nu mai încercase vreodată o aterizare. După ce a zburat aproape o oră în jurul Aeroportului Jandakot din Perth, timp în care a exersat apropierea de sol, elevul a reușit să aterizeze aeronava pe pista aeroportului, unde familia sa și echipajele de urgență îl așteptau. Instructorul a fost transportat la spital în condiții de siguranță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău