Un spectacol de William Shakespeare va fi pus în scenă la Teatrul Național ”Eugene Ionesco”

  • 16 Mai 20:48
Un spectacol de William Shakespeare va fi pus în scenă la Teatrul Național ”Eugene Ionesco”

Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă vineri, 17 mai, la ora 18.30, spectacolul ”Regele Lear” de William Shakespeare, în regia lui Mihai Țărnă, informează Moldpres.

Potrivit organizatorilor, povestea tragică a regelui Lear se dezlănțuie pe fundalul unei lumi aflate la marginea prăpastiei: „iubirea se răcește, prietenia se duce de râpă, frații se iau la harță; în orașe domnește revolta, în țară – zâzania, în palate – trădarea, praful se alege de legătura dintre copil și părinte”. Criza virtuților umane și a valorilor umaniste a pătruns și în familia regală.

În „Regele Lear” de William Shakespeare, regizorul Mihai Țărnă explorează tema falimentului moral și a puterii care corupe sufletul, ilustrând în același timp lupta pentru adevăr și iertare atât în fața inevitabilelor greșeli umane, cât și în fața consecințelor pe care le are un cântec de leagăn ce nu a fost cântat copiilor la timpul potrivit…

În aceeași zi, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub.

Potrivit organizatorilor, spectacolul prezintă povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferințelor. Este un spectacol care denunță metehnele societății noastre. Versurile matcovschiene: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu și profund al protagoniștilor spectacolului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău