Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice va fi marcată pe 18 mai

  • 16 Mai 20:12
Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice va fi marcată pe 18 mai

Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a organizat astăzi un eveniment în care a anunțat programul de activitățile pentru marcarea Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice - Starturi Olimpice 2024 și a prezentat sportivii deținători ai statutului de calificați la Jocurile Olimpice, Paris 2024, transmite Moldpres.

„Este o zi deosebită care aduce valorile olimpice și bucuria practicării exercițiului fizic tuturor amatorilor sportului. Sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai țării. Este important să depunem toate eforturile pentru a asigura o bună pregătire în acest ciclu olimpic, care va culmina cu Jocurile Olimpice de la Paris 2024, ce se vor desfășura în mai puțin de trei luni în capitala Franței”, a estimat președintele CNOS, Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic.

Starturile Olimpice se vor desfășura pe 18 mai, în Parcul Valea Morilor, incluzând o Cursă Olimpică, la care vor participa elevi și studenți, medaliați și participanți ai Jocurilor Olimpice, președinți și antrenori ai Federațiilor Naționale Sportive etc. Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice este sărbătorită în Republica Moldova în a treia sâmbătă a lunii mai.

În cadrul aceluiași eveniment, au fost prezentați sportivii care sunt deja calificați la Jocurile Olimpice, Paris 2024: Dan Olaru, Tarnovschi Serghei, Olărașu Maria, Cociu Daniela, Anastasia Nichita, Irina Rângaci, Mariana Drăguțan, Victor Ciobanu, Valentin Petic, Anna Dulce, Alina Glinka, Zalina Marghieva, Marin Robu.

Prezent la conferință, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul, a felicitat sportivii moldoveni. „Jocurile olimpice vor fi urmate de cele paraolimpice, fiind o modalitate care arată că și persoanele cu nevoi speciale pot experimenta o competiție olimpică. De asemenea, sunt fericit că am reușit să stabilim un parteneriat prodigios cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Moldova”, a spus Graham Paul.

A 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc la Paris între 26 iulie și 11 august 2024. După ce a organizat Olimpiadele din 1900 și 1924, Parisul va deveni al doilea oraș care va găzdui olimpiada de trei ori, după Londra (1908, 1948 și 2012). 2024 va marca centenarul Jocurilor de la Paris din 1924 și a șasea ediție olimpică găzduită de Franța (trei vara și trei iarna).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
16
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău