Turismul a crescut masiv în România datorită atentatelor din Europa

  • 31 Iulie 2016 15:47
Turismul a crescut masiv în România datorită atentatelor din Europa

Vânzările de servicii turistice pentru litoralul românesc au crescut cu 40%, în timp ce vânzările pentru stațiuni balneare, montane și Delta Dunării au crescut cu 114% față de perioada similară a anului trecut, atentatele din străinătate contribuind într-o bună parte la aceste alegeri, scrie Money.ro.„România este vedeta sezonului 2016, cu creșteri…

Vânzările de servicii turistice pentru litoralul românesc au crescut cu 40%, în timp ce vânzările pentru stațiuni balneare, montane și Delta Dunării au crescut cu 114% față de perioada similară a anului trecut, atentatele din străinătate contribuind într-o bună parte la aceste alegeri, scrie Money.ro.

„România este vedeta sezonului 2016, cu creșteri mari față de anul 2015 la pachetele turistice. Atât litoralul românesc, Delta Dunării, stațiunile balneare precum Băile Felix, Sovata, Herculane, Călimănești – Căciulata, Covasna sau Vatra Dornei, dar și regiuni precum Bucovina au fost foarte solicitate de turiștii români. Cererea pentru vacanțele în țară este în creștere datorită siguranței pe care o oferă ca destinație turistică România, dar și datorită investițiilor realizate de unii hotelieri în modernizarea unităților de cazare și a programelor de divertisment”, este de părere Lucia Morariu, proprietara agenției de turism Eximtur din Cluj -Napoca.

Agenția de turism Eximtur din Cluj-Napoca, deținută de familia Morariu, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de 27,5 mil. euro, în creștere cu 18% față de perioada similară a anului anterior, iar pentru întreg anul estimează o cifră de afaceri de 47 mil. euro, potrivit oficialilor companiei.

Anul acesta, Eximtur a scos la vânzare și pachete noi de vacanță, precum croaziere în fiordurile norvegiene, în Insulele Canare-Madeira-Maroc sau în America de Sud, dar și vacanțe de grup pentru schi și sporturi montane în Franța, pachete turistice în destinații exotice sau îndepărtate (Insulele Maldive, SUA, Republica Dominicană, Indonezia, Mauritius, Thailanda) iar pentru Revelion 2016/2017 vinde sejururi în Republica Dominicană.

„În ceea ce privește destinațiile externe clasice, Grecia se află pe primul loc datorită diversității destinațiilor de litoral, apropierii culturale și teritoriale cu România, urmată de Turcia (Antalya), de Bulgaria, care înregistrează o creștere de 11% datorită prețurilor bune practicate”, precizează Lucia Morariu.

Românii au lăsat pe vacanțe în străinătate 693 milioane de euro în primele cinci luni din acest an, mai puțin cu 3% față de perioada similară a anului anterior, aceasta fiind însă prima scădere din 2009.

Pe piața agențiilor de turism, Eximtur concurează cu Touring Europabus (Dragoș Anastasiu), Christian Tour (familia Pandel), Paralela 45, dar și agenția de turism online Vola (controlată de Interactive Travel Polonia) sau Paravion (Happy Tour). În România, businessul total al agențiilor de turism se ridică la aproape 4 miliarde de lei, potrivit ultimelor date disponibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău