Tudor Ungureanu – un dac la 50 de ani

  • 25 Aprilie 2013 18:16
Tudor Ungureanu – un dac la 50 de ani

Pe 24 aprilie un mare artist basarabean, un dac cum îi place lui să fie numit, cobzarul și interpretul de muzică etno-folclorică Tudor Ungureanu a împlinit 50 de ani și, cum îi stă bine unui artist, a facut-o în public, cântând și spunându-și of-ul în fața publicului într-una dintre sălile Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală…

Pe 24 aprilie un mare artist basarabean, un dac cum îi place lui să fie numit, cobzarul și interpretul de muzică etno-folclorică Tudor Ungureanu a împlinit 50 de ani și, cum îi stă bine unui artist, a facut-o în public, cântând și spunându-și of-ul în fața publicului într-una dintre sălile Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău.

Spectatorii, invitați personal, sau prin intermediul mass-media, mult mai mulți decât s-a așteptat, au fost prietenii și admiratorii artistului: muzicieni, oameni de artă, politicieni, oaspeți veniți din mai multe localitâți ale Republicii Moldova, din România, ba chiar și din Coreea de Sud unde a susținut cândva spectacole cu formația “Ștefan-Vodă”...

Programul de spectacol, care urma să dureze circa 30-40 de minute și să cuprindă piese cântate de Tudor Ungureanu si de formatia “Stefan-Vodă”, a fost întrerupt de nenumărate ori de cei care veneau sa-l felicite, sa-i înmaneze flori, medalii, cadouri și diplome, să-i recite o poezie, sau să cânte împreună cu el un cantec, ajungand până la urmă la aproape 3 ore...

Tudor Ungureanu a fost numit cavaler al “Sabiei dreptații”, cu înmânarea sabiei de către colonelul Anatolie Caraman, președintele Asociatiei “Tiras-Tighina”, a primit cadou o icoană din partea preoțimii din Iași, un simbol al unirii din partea reprezentantei Coreei de Sud la Chisinău, cu urarea unei uniri românesti mai apropiate decât cea a celor două state coreene.

La spectacol au participat și muzicieni care au făcut parte pe parcursul anilor din formația “Tălăncuța”, în care și-a început activitatea Tudor Ungureanu și din formația “Ștefan-Vodă”. Printre ei s-au numărat Andrei Tămazlâcaru, Maria Iliuț, Victor Butnaru, Gheorghe Afroni, surorile Osoianu si multi altii.

Dupa prima parte a specatcolului, cea oficială din sala muzeului, Tudor Ungureanu a invitat toată lumea la partea a doua – cea din preajma foișorului din parcul muzeului, unde s-a cântat în continuare pe parcursul a câteva ore si s-a stat și la câte un păharel de vorbă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-4,76
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Sun
-0
Mon
-0
Tue
-0
Wed
-0
Thu
1
Arhivă Radio Chișinău