Tudor Ulianovschi | R.Moldova pledează consecvent pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său

  • 07 Decembrie 2018 09:41
Tudor Ulianovschi | R.Moldova pledează consecvent pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său

R. Moldova pledează consecvent pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul său, precum și pentru transformarea actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional.

Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul Reuniunii ministeriale anuale a OSCE, care s-a desfășurat în aceste zile la Milano, Italia. 

În opinia lui Tudor Ulianovschi acestea și alte măsuri de întărire a încrederii și de sprijinire a populației contribuie efectiv la apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului și la crearea unei atmosfere propice pentru soluționarea definitivă a conflictului transnistrean, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integării Europene.
 
În același timp, ministrul a pledat pentru intensificarea eforturilor privind reglementarea conflictelor din arealul GUAM, subliniind importanța respectării suveranității și integrității teritoriale a statelor în cadrul frontierelor lor recunoscute pe plan internațional. „Incidentul naval ruso-ucrainean, care s-a produs recent în strâmtoarea Kerci ne demonstrează odată, în plus, cât de fragilă este pacea și securitatea în această zonă geografică în care este situata și țara mea”, a ținut să concretizeze Ministrul Tudor  Ulianovschi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău