Trump l-a criticat dur pe Macron, după ce președintele francez a spus că NATO este în "moarte cerebrală"

  • 03 Decembrie 2019 14:52
Trump l-a criticat dur pe Macron, după ce președintele francez a spus că NATO este în

Președintele SUA, Donald Trump, l-a criticat dur pe omologul său francez, Emmanuel Macron, care a afirmat recent că NATO este în "moarte cerebrală", spunând despre liderul de la Paris că a fost "foarte nerespectuos" față de ceilalți membri ai alianței transatlantice, informează The Guardian, potrivit Mediafax.

Liderul american s-a declarat "foarte surprins" de analiza lui Macron.

"Am auzit că președintele Macron a spus că NATO este în moarte cerebrală. Cred că asta este foarte insultător pentru o mulțime de forțe diferite. Are un scop major", a comentat liderul SUA, într-o conferință de presă înaintea summitului NATO de la Londra, notează sursa citată.

"Este o declarație foarte, foarte urâtă. (...) Nu poți face afirmații de acest fel despre Nato. Este foarte nerespectuos", a adăugat Trump.

Încă din perioada campaniei prezidențiale din 2016, Donald Trump a criticat în mai multe rânduri Alianța Nord-Atlantică, afirmând la un moment dat că este o organizație "învechită" și a reproșat statelor membre că nu-și achită contribuțiile.

De asemenea, cu ocazia unei conferințe de presă alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Trump l-a acuzat pe Macron că vrea să se retragă din alianța transatlantică.

"Nimeni nu are nevoie de NATO mai mult decât Franța. Este o declarație foarte periculoasă pentru ei", a mai afirmat liderul american.

"Îl văd pe [Macron] și spun că are nevoie de protecție mai mult decât oricine și îl văd că se desprinde [de NATO]. Așa că sunt puțin surprins de asta", a explicat Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău