Tranzitarea prin Ucraina a gazelor rusești s-a redus de două ori

  • 29 Octombrie 2014 15:14
Tranzitarea prin Ucraina a gazelor rusești s-a redus de două ori

Tranzitarea prin Ucraina a gazelor naturale rusești destinate Europei s-a redus de două ori în luna septembrie a acestui an.

Pe parcursul ultimilor nouă luni ale anului curent, tranzitarea a fost redusă cu aproape 20%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Biroului de presă al Ministerului Energiei din Ucraina.

În luna septembrie 2014, tranzitarea gazelor naturale rusești destinate Europei s-a redus cu 51,6%, relatează Agenția de presă UNIAN.

Amintim că, în luna octombrie, ministrul rus al energiei Aleksandr Novak anunța că una dintre condițiile livrărilor viitoare de gaze rusești în Ucraina este achitarea datoriei în valoare de 1,45 miliarde de dolari acumulată de Ucraina față de concernul rus Gazprom și plata în avans pentru viitoarele livrări de gaze. Ca urmare, Federația Rusă a redus cerințele privind achitarea primei tranșe de 2 miliarde de dolari în contul datoriei acumulate de Ucraina pentru livrările de gaze rusești, iar Ucraina a redus de la 5 miliarde de metri cubi de gaze la 4 miliarde de metri cubi de gaze cererea pentru livrările viitoare de gaze naturale rusești.

Datoria Ucrainei față de concernul rus Gazprom este de 5,3 miliarde de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău