Tiraspolul respinge propunerea privind asigurarea securității și liberei circulații peste râul Nistru între Gura Bâcului și Bâcioc

  • 06 Iulie 2018 12:29
Tiraspolul respinge propunerea privind asigurarea securității și liberei circulații peste râul Nistru între Gura Bâcului și Bâcioc

Problema privind asigurarea securității și liberei circulații în preajma podului peste râul Nistru între localitățile Gura Bâcului și Bâcioc a fost examinată în cadrul ședinței extraordinare a Comisiei Unificate de Control (CUC) care s-a întrunit la 5 iulie a.c. în or. Tighina (Bender).

Potrivit unui comunicat al delegației Chișinăului laCUC, părțile au făcut un schimb de opinii în cadrul întrevederii separate a conducătorilor delegațiilor CUC din pratea Republicii Moldova, Federației Ruse, regiunii transnistrene, reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE.

În cadrul ședinței au fost dezbătute propunerile de compromis ale delegației Federației Ruse, prezentate la ședința CUC din 28 iunie curent, prin care se propune monitorizarea și asigurarea liberei circulații pe podul peste râul Nistru între localitățile Gura Bâcului și Bâcioc în formatul operațiunii de pacificare - doar de către militarii Forțelor Mixte de Pacificare și efectivele comune ale Poliției și așa-numitei miliții. 

„Cu regret, reprezentantul Tiraspolului, de o manieră sfidătoare, devenită deja tradițională, a respins categoric această propunere fără argumente și fără comentarii. Din această cauză, discuțiile asupra acestei probleme s-au blocat și vor fi reluate la următoarea ședință a Comisiei, programată pentru data de 12 iulie 2018”, se spune în comunicat. 

La rândul său, șeful delegației Tiraspolului la CUC, Oleg Beleakov, a declarat că podul dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc nu poate fi lăsat fără supravegherea forțelor de ordine, potrivit www.novostipmr.com.

Amintim că, podul de peste râul Nistru din preajma localității Gura Bâcului și Bîcioc a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017. Podul Gura Bâcului - Bîcioc a fost deteriorat în 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Pe 31 ianuarie a.c. s-a anunțat că vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone, vor putea traversa podul respectiv

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău