Transportul de mărfuri a primit permisiune de a traversa podul dintre Gura Bâcului - Bîcioc, peste Nistru

  • 31 Ianuarie 2018 18:27
Transportul de mărfuri a primit permisiune de a traversa podul dintre Gura Bâcului - Bîcioc, peste Nistru

Vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone, vor putea traversa podul rutier peste râul Nistru, amplasat în preajma localităților Gura Bâcului și Bîcioc. Până în prezent, accesul pe acest pod era permis doar automobilelor de pasageri.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Grupului comun de experți în domeniul transporturilor și infrastructurii rutiere. Tot astăzi, au fost instalate indicatoarele rutiere corespunzătoare, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii

Astfel, s-a redus cu aproape 50 de km traseul parcurs de cursele interraionale de transport pasageri și mărfuri, asigurând  accesul direct spre localitățile din stânga Nistrului.

Amintim că, podul de peste râul Nistru din preajma localității Gura Bâcului și Bîcioc a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017, după reparația și amenajarea acestuia.

Podul Gura Bâcului - Bîcioc a fost deteriorat în anul 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Costul lucrărilor de reparație a constituit aproximativ 30 de milioane de lei. Podul este parte a drumului internațional M-5, care face parte din rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) și asigură conexiunea cea mai scurtă dintre Iași și Odessa. Fiind o arteră magistrală, acest drum nu traversează nicio localitate, ceea ce permite fluidizarea traficului rutier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău