Timpul | Fost ministru al Sănătății: Singura soluție este reunirea cu Țara-mamă – România (Revista Presei)

  • 16 August 2018 09:33
Timpul | Fost ministru al Sănătății: Singura soluție este reunirea cu Țara-mamă – România (Revista Presei)

Revista Presei - 16 august 2018.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă, aflați cine este judecătorul care a examinat cele mai multe dosare pe numele tinerilor protestatari la 7 aprilie 2009, iar recent, a fost ales președinte al unei comisii din cadrul CSM.

În aceeași ediție, vedeți care este starea drumurilor reparate în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova” implementat din banii statului, dar promovat de partidul de la guvernare.

Reputatul medic Gh. Ghidirim, fost ministru al Sănătății, vorbește într-un interviu din Timpul,  despre sistemul de sănătate și medicii corupți. „Avem o societate bolnavă nu doar trupește, dar și sufletește, spune Gh. Ghidirim. El vorbește despre necesitatea dotării instituțiilor medicale cu aparatajul necesar, condiții confortabile de muncă și majorarea salariilor, pentru ca medicii să nu plece din țară. Totodată, trebuie să educăm atât medicii, cât și pacienții. Avem de lucrat mult în această privință, dar altfel societatea noastră are mari șanse să dispară”, atenționează fostul ministru, iar dacă la etapa actuală, R. Moldova nu-și permite financiar aceste modificări, „atunci, singura soluție este reunirea cu Țara-mamă – România… Noi am rămas cu ce-am avut, iar ei au evoluat fulgerător și au un salariu de trei mii de euro. Altă scăpare nu avem, căci R. Moldova, ca stat independent, nu are nicio perspectivă”, susține GH. Ghidirim într-un interviu în Timpul.

„Cetățenii moldoveni plecați peste hotare se mobilizează pentru protestul anunțat la 26 august, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Cotidianul reține îndemnurile diasporei  pentru a participa la manifestația din PMAN. „Îndemnăm toți moldovenii din diaspora: mobilizați-vă în grupuri și organizați transport pentru protestul din 26 August. Formați grupuri de inițiativă, informați oamenii și ajutații să ajungă la protest. Folosiți grupul Adoptă un Vot pentru o mai bună mobilizare, așa cum am făcut-o în Noiembrie 2016. De asemenea folosiți grupurile MOLDOVENI IN … + țara unde vă aflați. Contactați liderii locali pentru ajutor, dacă nu aveți un lider poate este timpul ca dvs să fiți unul”, se arată pe pagina unui eveniment organizat pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău