Timpul: Politicienii corupți au adus Moldova la picioarele lui Putin

  • 26 Ianuarie 2015 18:20
Timpul: Politicienii corupți au adus Moldova la picioarele lui Putin

Protest la Chișinău: fără comuniști în alianța pro-europeană, anunță Adevărul.

În urma unei mobilizări pe rețelele de socializare, oamenii s-au adunat în fața Guvernului și și-au exprimat îngrijorarea față de situația politică din țară și de faptul că Republica Moldova ar putea ajunge din nou pe mâna comuniștilor.

Totodată protestatarii s-au arătat indignați de faptul că Republica Moldova ar putea să nu depună cererea de aderare la Uniunea Europeană în acest an. „Noi vrem în Europa. Vrem o țară în care să ne putem crește copiii”, spune o femeie venită la protest. 
 

Politicianismul de la Chișinău provoacă dezamăgire în România, titreaza Adevărul. Apariția alianței tacite PLDM-PD-PCRM în Parlamentul de la Chișinău a stârnit îngrijorare în România față de posibilitatea ca viitorul guvern al Republicii Moldova să nu își îndeplinească angajamentele europene asumate. Voci din zona cercetării relațiilor internaționale, dar și din mediul politic românesc și-au exprimat scepticismul față de angajamentul european al Republcii Moldova în condițiile dependenței viitorului guvern de la Chișinău față de voturile deputaților comuniști.

Din păcate, R. Moldova nu se poate rupe de trecutul sovietic, constată Timpul. Indiferent de schimbări, în ultimii 20 de ani, soarta acestei țări este decisă de aceleași figuri (Lucinschi, Diacov, Filat, Voronin, Lupu, etc). Aceasta este, după Timpul, una din explicațiile de ce Rusia este marele învingator al alegerilor din 2014. Occidentul a fost învins de politcienii corupți care în realitate nu au nici un proiect pentru această țară, fiind preocupați exclusiv de propriile interese. Dacă Putin vrea să cucerească Ucraina pe cale militară, politicienii corupți au adus Moldova la picioarele lui Putin, fără costuri prea mari, observă publicația. Prezența PCRM la guvernare este pentru ruși cea mai solidă garanție că nu va urma nici o apropiere periculoasă între R. Moldova și UE sau România și că vom ramâne într-o zona gri, un fel de Transnistrie europeană, „protejată” de neutralități iluzorii, conchide Timpul.

Ziarul Național ne informează  când ar putea primi PCRM RECOMPENSA pentru VOTAREA Guvernului. Partidul Comuniștilor a dat asigurări că nu va revendica nicio funcție în viitorul Guvern, în schimbul votului pe care este gata să îl dea pentru învestirea noului Cabinet de miniștri. În schimb, comuniștii au lăsat să se înțeleagă că și-ar dori controlul asupra unor instituții publice cum ar fi Curtea de Conturi, Comisia Electorală Centrală și Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Liderul PLDM Vlad Filat a declarat zilele trecute, în cadrul unui interviu TV, că i se pare firesc faptul ca opoziția să poată propune membrii și conducătorii acestor instituții, iar această solicitare a PCRM va fi examinată în momentul în care vor expira mandatele actualilor conducători și membri ai CCA, CEC și Curtea de Conturi. În aceste condiții, PCRM ar putea primi „recompensa” abia anul viitor.

Astfel, mandatul actualului președinte al Curții de Conturi, Serafim Urechean, expiră pe 21 aprilie 2016.

Lucrurile se PRECIPITĂ. Zece TERORIȘTI ar fi tranzitat vineri R. Moldova, titrează Ziartul Național. Zece suspecți de terorism au trecut prin România numai vineri. În drumul lor spre frontul din Siria, luptătorii Statului Islamic au tranzitat teritoriul statului vecin, a declarat șeful SRI, George Maior. Cel mai probabil, în drumul lor, aceștia au trecut și prin R.Moldova, informație care însă este ținută în secret de Serviciul de Informații și Securitate. Serviciile secrete române dau asigurări că monitorizează situația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău