Țeava pentru gazoduct n-a ajuns încă pe șantier (Adevărul)

  • 30 Septembrie 2013 10:31
Țeava pentru gazoduct n-a ajuns încă pe șantier (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 30 OCTOMBRIE

Sloganul turistic al Republici Moldova: Ospitalitate. Tradiție. Mister, titrează Timpul. Acesta a fost selectat de Agenția Turismului în urma unui concurs care s-a desfășurat mai mult de o lună. Peste 600 de variante au participat în concurs.

Avem slogan, ne rămânesă atragem turiștii străini, scrie și Adevărul, care, totodată, critică varianta aleasă. Specialiștii în PR susțin că e un slogan fără identitate, iar asocierea a trei elemente generează mai degrabă confuzie. Sloganul trebuie să transmită un mesaj direct, orientat pe un anumit aspect. Noi am încercat să prindem trei iepuri odată, spun experții în comunicare.

Țeava pentru gazoduct n-a ajuns încă pe șantier, informează Adevărul. Dacă pe șantierul din apropiere de Iași a ajuns deja țeava necesară pentru demararea lucrărilor, la Ungheni se operează doar cu vorbe. Oficialii susțin că totul decurge conform planului. Companiile care au câștigat licitația de construcție a conductei Iași-Ungheni așteaptă decizia Guvernului privind scutirea de taxele vamale.

Desant european în susținerea Moldovei. Adevărul scrie despre vizita, săptămâna aceasta la Chișinău a zeci de oficiali europeni, inclusiv comisarul european pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Štefan Füle. Leonid Litra, cercetător superior la Institutul de Politică Mondială din Kiev, susține că cei 28 de ambasadori ai UE vin la Chișinău pentru a se asigura că nu vor exista provocări din partea separatiștilor înainte de Vilnius. Atunci când UE are un angajament mai mare în regiune, provocările sunt greu de organizat. Totodată, UE vrea să arate, că odată cu semnarea Acordului de Asociere, care presupune și cooperare în domeniul securității, va avea un angajament mai mare pe această dimensiune, scrie Adevărul.

Europenizarea va aduce avantaje tuturor cetățenilor, inclusiv celor din regiunea transnistreană, susține premierul Iurie Leancă, citat de Timpul. Garantarea exporturilor din Transnistria în Europa este unul din interesele Chișinăului, afirmă Iurie Leancă. De asemenea, el susține că Uniunea Euroasiatică nu este un proiect gândit în profunzime. Potrivit premierului, avantajele cursului european sunt palpabile, vizibile în exemplele altor țări, în timp ce perspectivele unei Uniuni Euroasiatice sunt neclare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău