Taxele la importurile din Republica Moldova ar putea fi suspendate cu încă un an. Consiliul UE a aprobat începerea negocierilor

  • 22 Februarie 16:57
Taxele la importurile din Republica Moldova ar putea fi suspendate cu încă un an. Consiliul UE a aprobat începerea negocierilor

Consiliul Uniunii Europene a aprobat începerea negocierilor privind prelungirea cu un an a suspendării taxelor de import și a cotelor pentru exporturile agricole ale Republicii Moldova și Ucrainei, însă pe fondul protestelor fermierilor, vor fi introduse reglementări suplimentare pentru „limitarea volumelor”, transmite Radio Chișinău.

Potrivit serviciului de presă al Consiliului Uniunii Europene, pentru Republica Moldova, se propune ca regimul de export fără taxe și cote vamale pentru anumite produse agricole să fie extins pentru perioada 25 iulie 2024 - 24 iulie 2025, de rând cu introducerea unor mecanisme de protecție pentru „produsele agricole sensibile”, fiind vorba de păsări de curte, ouă și zahăr.

Reglementările permit R. Moldova să exporte în UE, în regim complet liberalizat, șapte produse agricole: tomate, usturoi, struguri de masă, cireșe, prune și suc de struguri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău