SUA: Incendiu uriaș la o rafinărie din Philadelphia

  • 21 Iunie 2019 18:43
SUA: Incendiu uriaș la o rafinărie din Philadelphia

Un incendiu de amploare a izbucnit vineri la o rafinărie din Philadelphia, pe Coasta de Est a SUA, provocând o bulă de foc pe cer și determinând închiderea drumurilor din apropiere, conform televiziunii și autorităților locale, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Imagini difuzate de postul de televiziune local NBC10 Philadelphia au arătat cum un fum uriaș iese din această rafinărie, PES, situată în sudul orașului Philadelphia.

Pe rețelele de socializare, media americane au transmis de asemenea imagini cu o bulă de foc enormă formată pe cer.

Compania a transmis într-un comunicat că patru angajați au fost răniți și că toți lucrătorii sunt tratați la fața locului, potrivit Reuters.

Focul ar fi izbucnit la ora 04.00 în cursul dimineții, a adăugat televiziunea, conform căreia s-ar fi produs o serie de explozii. Incendiul era vizibil de la câțiva kilometri.

Pe piețele financiare, explozia a făcut ca prețul benzinei să crească.

Într-un mesaj postat pe contul său oficial de Twitter, biroul local însărcinat cu gestionarea situațiilor de urgență a făcut apel la locuitorii și la comercianții situați la est de locul incendiului să rămână în interior până la noi ordine.

Totuși, oficiali locali din domeniul sănătății au spus că nu există un pericol imediat pentru comunitate.

Rafinăria PES, care a fost creată în urmă cu 150 de ani, este cea mai importantă de pe Coasta de Est a SUA, conform paginii sale de internet, și produce 335.000 de barili pe zi. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău