Tinerii care își fac studiile în domeniul energiei vor beneficia de burse în valoare de o mie de euro

  • 27 Iulie 09:42
Tinerii care își fac studiile în domeniul energiei vor beneficia de burse în valoare de o mie de euro

Studenții care își fac studiile în domeniul energiei vor primi 150 de burse în valoare de o mie de euro, din partea AC Language School. Într-un comunicat de presă al Ministerului Energiei, se menționează că anunțul vine în continuarea parteneriatului dintre ACLS și Republica Moldova, care a culminat cu acordarea a 450 de burse în valoare de 1000 de euro fiecare pentru studenți din Republica Moldova, Ucraina și România, transmite IPN.

Secretara de stat Cristina Pereteatcu a menționat că studenții care își fac studiile în domeniul energiei au posibilitatea de a învăța lucruri importante de la cei mai experimentați specialiști și ulterior cunoștințele obținute vor putea fi aplicate în practică. Studiile vor dura un an și vor avea loc online.

„Mă bucur enorm că parteneriatele Ministerului Energiei se extind și pe partea de educație, pentru a ajuta studenții din Republica Moldova să deprindă cunoștințe profunde în domeniul energiei, să-și îmbunătățească abilitățile de vorbire a limbii engleze, să beneficieze absolut gratuit de studii în decurs de un an și să primească o diplomă acreditată internațional. Este un program pe care îl vom testa pentru prima dată și tare sperăm să stârnim curiozitatea tinerilor care vor să contribuie la prosperitatea țării prin a fi autodidacți, curioși și dornici de a face o carieră în sectorul energetic”, a declarat Cristina Pereteatcu.

În scurt timp, Ministerul Energiei va anunța concursul pentru aceste burse.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău