Aproape o treime din victimele accidentelor rutiere din R.Moldova sunt pietoni

  • 24 Septembrie 2019 19:13
Aproape o treime din victimele accidentelor rutiere din R.Moldova sunt pietoni

Datele statistice ale Inspectoratului Național de Patrulare, înregistrate în perioada ianuarie - septembrie, arată că 32% dintre victimele accidentelor rutiere sunt pietonii.

În această perioadă s-au produs 608 de accidente rutiere unde, 573 de persoane au suferit diferite traumatisme, iar 60 și-au pierdut viața.

Din numărul total de accidente, 142 sunt cu implicarea copiilor pietoni, în urma cărora 135 au fost traumatizați, iar 5 au decedat. Principalele cauze cu implicarea acestora fiind traversare neregulamentară, neacordarea priorității pietonilor și altor mașini. Pentru conștientizarea pietonilor asupra necesității respectării normelor rutiere dar și a conducatorilor auto asupra acordării prioritații de trecere a pietonilor, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că e necesar de a ține cont, în special, în perioada de toamnă, că afară se întunecă mai devreme și vizibilitatea este mai redusă.

"Traversați drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colțul străzilor, după ce v-ați asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul. Nu vă angajați în traversarea străzi în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stație.

Pentru a fi vizibili, pe timp de noapte purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante, iar conducatorii auto trebuie să adopte o conduită preventivă în tra fic și să acorde prioritate pietonilor și altor participanți la traficul rutier", avertizează Inspectoratul Național de Patrulare.

sursa: INFOTAG

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău