Siria: Cel puțin 20 de morți într-un raid asupra unui convoi cu ajutoare umanitare

  • 20 Septembrie 2016 23:31
Siria: Cel puțin 20 de morți într-un raid asupra unui convoi cu ajutoare umanitare

Cel puțin 20 de civili și un membru al Semilunii Roșii Siriene (SARC) au fost uciși într-un atac asupra unui convoi umanitar în zona rurală a orașului Alep, potrivit Federației internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, scrie Agerpres.

Erau camioane care transportau "ajutor umanitar vital", din care o mare parte a fost distrusă.

"Suntem devastați total de moartea atâtor oameni, între care unul dintre colegii noștri, directorul unei filiale, Omar Barakat", a declarat președintele SARC, Abdulrahman Attar.

"Din ceea ce știm din atacul de ieri, a fost o încălcare flagrantă a dreptului internațional, ceea ce este total inacceptabil", a afirmat de asemenea Peter Maurer, președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR).

Potrivit AFP, războiul din Siria s-a soldat cu peste 30.000 de morți — din care aproximativ 87.000 de civili, dintre care 15.000 de copii — de la declanșarea sa în martie 2011, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

În cursul acestor ani de război, 54 de angajați și voluntari ai Crucii Roșii siriene și-au pierdut viața în timp ce se aflau în misiune, potrivit Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (FICR).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău