Serbia a primit pentru prima dată un termen orientativ pentru aderarea la UE

  • 07 Februarie 2018 10:08
Serbia a primit pentru prima dată un termen orientativ pentru aderarea la UE

Șeful Delegației UE în Serbia, Sem Fabrizi, a declarat luni, 5 februarie, că adoptatarea strategiei UE pentru Balcanii de Vest este o veste foarte bună pentru Serbia, pentru că, pentru prima dată, Serbia a primit un termen orientativ pentru aderarea la Uniune și acesta este anul 2025.

După conferința de presă de la Bruxelles a șefului diplomației europene Federica Mogherini și a comisarului pentru extindere, Johannes Hahn, care a fost difuzată în direct de Centrul de Informare al UE, Fabrizi a declarat reporterilor de la Belgrad că această dată este o invitație ca Serbia să facă un pas politic puternic pentru a se realiza aspirația ei de a intra în UE.

Sem Fabrizi a afirmat că, pentru Bruxelles, Serbia, în ceea ce privește Kosovo, nu este o problemă, ci reprezintă o parte a soluției. La remarca jurnaliștilor că o parte a opiniei publice consideră că problema Kosovo are "un potențial de șantaj", și la întrebarea dacă din acest punct de vedere Serbia este pentru UE un partener sau o problemă, Fabrizi a subliniat: "Nu vorbim despre șantaj, ci despre un dialog între cele două părți care comunică, iar noi suntem cei care trebuie să înlesnim această comunicare. Nu este niciun șantaj. Vedem Serbia nu ca pe o problemă, ci ca parte a unei soluții care va face UE mai puternică", a conchis Fabrizi.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău