Șerban Nicolae prezent la Marea Adunare Centenară: Unirea stă în adunarea tuturor celor care simt românește

  • 26 Martie 2018 11:17
Șerban Nicolae prezent la Marea Adunare Centenară: Unirea stă în adunarea tuturor celor care simt românește

Unirea nu are nevoie neapărat de jubilee, ci de luptă, energie, de bună-credință, susține liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, care a participat la Marea Adunare Centenară de la Chișinău. Într-o intervenție pentru Radio Chișinău, el a spus că deciziile localităților din Republica Moldova care au semnat Declarațiile simbolice de Unire cu România trebuie să fie respectate la București.

„Poate unii au senzația că nu pot face mare lucru sau că sunt puțin importanți. Unirea tocmai în asta stă, în adunarea tuturor celor care au ceva de spus, care simt românește. Copiii noștri trebuie să știe același lucru. Așa cum pe noi ne-au învățat părinții, bunicii, trebuie să ne învățăm copiii, nepoții că datoria asta e mai presus de orice altă obligație.

Datoria față de poporul român e una sacră și această obligație transcende timpului: poate să fie unirea la 103 ani de la Marea Unire din 1918, poate fi la 106 ani, nu contează foarte mult, dar când va veni momentul va trebui să fim toți pregătiți.

În momentul în care Bucureștiul va fi Capitala basarabenilor, în momentul în care ne vom duce de la București la Chișinău așa cum ne ducem de la București la Cluj, vom vedea că românismul e un lucru care depășește istoria, ambiții și orgolii personale, care depășește conjuncturi politice sau meschinăriile unor decidenți politici.

Este o obligație divină să nu abandonăm această luptă. Ar trebui să fie un blestem pe capul oricărui decident politic român să uite de această obligație, să nu facă tot ce îi stă în puteri pentru a vedea țara reîntregită, poporul român unit, pentru a vedea frații că trăiesc în aceeași țară cu demnitate și identitate clară”.

La Marea Adunare Centenară de la Chișinău au participat reprezentanți ai PSD, PNL, USR și PMP.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău