Ședința parlamentară de acordare a votului de încredere pentru Guvernul Recean nu a trecut fără incidente. Socialiștii au blocat tribuna Parlamentului

  • 16 Februarie 2023 18:09
Ședința parlamentară de acordare a votului de încredere pentru Guvernul Recean nu a trecut fără incidente. Socialiștii au blocat tribuna Parlamentului

Învestirea Guvernului Recean a avut loc, după ce premierul a mers astăzi în Parlament să ceară votul de încredere al deputaților. De la tribuna Legislativului, Dorin Recean a prezentat programul de activitate al Executivului și cabinetul de miniștri. Pentru Guvernul Recean și-au dat votul doar deputații fracțiunii PAS, care dețin majoritatea. Ședința nu a trecut însă fără incidente. Socialiștii au blocat tribuna Parlamentului, cerând alegeri parlamentare anticipate, iar deputata fracțiunii Șor, Marina Tauber, i-a înmânat lui Dorin Recean, în timp ce răspundea la întrebări, mai multe facturi, cerând Guvernului să le achite. Cel din urmă i-a a calificat gestul drept un teatru, iar membrii fracțiunii PAS au scandat „La pușcărie!”.

Guvernul Recean a fost votat de către majoritatea parlamentară PAS, în timp ce opoziția socialist-comunistă cerea de la tribuna Parlamentului, pe care au blocat-o, alegeri parlamentare anticipate.

Această guvernare a eșuat a declarat deputatul socialist, Vasile Bolea.

„Avem nevoie de o resetare. Această resetare este posibilă doar prin alegeri parlamentare anticipate”, a spus Vasile Bolea.

Deputații blocului comuniștilor și socialiștilor au blocat tribuna Parlamentului, după ce majoritatea PAS a decis să limiteze numărul luărilor de cuvânt din partea fracțiunilor. Socialistul, Vlad Batrîncea, a precizat că fiecare deputat are dreptul să-și expună poziția.

„Dacă am ajuns că și deputații din Parlament sunt lipsiți de cuvânt este culmea”, a spus Vlad Batrancea.

„N-ar fi atât de trist, dacă nu am fi asistat la această bătaie de joc”, a declarat la rândul său deputatul PAS, Lilian Carp.

Acesta nu este unicul incident de astăzi. În timp ce premierul desemnat răspundea la întrebările parlamentarilor, deputata fracțiunii Șor, Marina Tauber, i-a înmânat lui Dorin Recean mai multe facturi, cerând Guvernului să le achite. Cel din urmă i-a  calificat gestul Marinei Tauber drept un teatru, iar membrii fracțiunii PAS au scandat „La pușcărie”.

Aduceți miliardul înapoi și Guvernul va avea grijă în continuare de cetățenii pe care i-ați furat…”

Înainte ca să le ceară votul de încredere al deputaților, candidatul desemnat de președinta Maia Sandu, la funcția de prim-ministru, Dorin Recean, a prezentat de la tribuna Parlamentului echipa cabinetului de miniștri, precum și programul de activitate al Guvernului, intitulat „Moldova prosperă, sigură, europeană”. Principalele priorități ale acestuia fiind disciplina în instituții, dezvoltarea economică, asigurarea securității, precum și integrarea europeană.

 „Este importantă dezvoltarea economică. Ea stă la baza tuturor necesităților pe care noi trebuie să le acoperim, în sfera educației, medicinală și în onorarea obligației noastre de a achita pensii și alocații sociale”, a spus Dorin Recean.

Lupta cu corupția și accelerarea reformei justiției la fel rămân printre priorități, a accentuat Dorin Recean. Totodată, premierul a vorbit și despre necesitatea soluționării problemei Transnistrene.  

Amintim că, după primirea votului de încredere în Parlament, membrii Cabinetului de miniștri condus de Dorin Recean au depus jurământul de învestire în funcție în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Președinție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău