Membrii Cabinetului de miniștri condus de Dorin Recean au depus jurământul de învestire în funcție

  • 16 Februarie 2023 17:47
Membrii Cabinetului de miniștri condus de Dorin Recean au depus jurământul de învestire în funcție

Membrii Cabinetului de miniștri condus de Dorin Recean au depus jurământul de învestire în funcție în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Președinție.

Noul guvern are de administrat treburile țării într-o perioada dificilă, marcată de multiple crize, iar sarcina sa este să ofere siguranță cetățenilor și să pună țara pe un făgaș de dezvoltare în pofida acestor crize, a menționat în discursul său președinta Maia Sandu.

Ea s-a referit la sarcina de consolidare a securității Rep. Moldova în condițiile în care tentativele de destabilizare sunt o realitate în țară.

”Așteptările oamenilor foarte mari. Rep. Moldova trebuie nu doar sa reziste dar si să se dezvolte. Sarcina noului guvern este să ofere siguranța si sa pună țara pe un făgaș de dezvoltare în  pofida crizelor. Aderarea la UE rămâne proiectul de țară, care va permite creșterea economică și ridicarea  nivelului de trai al oamenilor. Avem nevoie de pași hotărâți pentru a consolida securitatea tarii. Amenințările la tarii noastre sunt o realitate. Tentativele de destabilizare o realitate”, a spus Maia Sandu.

Guvernul trebuie sa continue efortul de curățare a justiției și să păstreze Moldova în lumea țărilor libere, a mai spus Maia Sandu. Șefa statului a mulțumit totodată pentru efortul depus de Natalia Gavrilița în cele 18 luni de mandat în care a avut o sarcină dificilă.

Bașcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah, și-a reconfirmat jurământul de credință în noul guvern al Rep. Moldova.

Componența noului cabinet de miniștri nu s-a modificat prea mult, fiind schimbată conducerea a patru ministere. Astfel, Lilia Dabija se va afla la conducerea ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar Victor Parlicov va fi în fruntea noului minister, cel al Energiei. Ministerul Finanțelor va fi condus de către Veronica Sirețeanu, iar cel al Justiției de către Veronica Mihailov-Moraru.

Dorin Recean este al 16-lea prim-ministru al Republicii Moldova de la declararea independenței Rep. Moldova.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău