Secretarul general al NATO a susținut un discurs în fața Congresului SUA

  • 04 Aprilie 2019 08:25
Secretarul general al NATO a susținut un discurs în fața Congresului SUA

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a pledat ieri, la Washington, în fața Congresului american, pentru unitatea membrilor Alianței și a avertizat cu privire la amenințarea pe care o reprezintă Rusia, relatează Rador.

"America este mai puternică cu NATO decât ar fi fără Alianță", a spus secretarul general NATO la Capitoliu, în primul discurs al unui lider al Alianței în Congresul reunit al Statelor Unite. Mare parte a discursului s-a adresat direct președintelui Trump, pe care Jens Stoltenberg l-a asigurat că ceilalți aliați din NATO vor aloca mai mulți bani apărării.

"NATO nu vrea un nou război rece cu Moscova și nu dorește să izoleze Rusia, din contră, face eforturi pentru o relație mai bună cu Rusia, a declarat secretarul Alianței, atenționând asupra atitudinii Rusiei, inclusiv asupra consolidării militare masive, de la Oceanul Arctic la Mediterana și de la Marea Neagră la Marea Baltică. NATO a răspuns cu cea mai mare consolidare a apărării în decenii. Pentru prima dată a desfășurat trupe de luptă în estul Alianței - toate acestea nu pentru a provoca un conflict, ci pentru a preveni conflictul și a menține pacea, nu pentru a ataca, ci pentru a apăra", a subliniat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău