Secretarul de stat Andrian Digolean a participat la cea de-a V-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-cehă, privind cooperarea economică

  • 18 Octombrie 2023 08:48
Secretarul de stat Andrian Digolean a participat la cea de-a V-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-cehă, privind cooperarea economică

În perioada 16-17 octombrie, la Praga, Republica Cehă a avut loc cea de-a V-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-cehă, privind cooperarea economică. Activitatea Comisiei moldo-cehă a fost axată pe examinarea mai multor subiecte, ce vizează situația economică a Republicii Moldova și Republicii Cehe, relațiile comerciale și economice bilaterale între Cehia și Moldova, perspective de cooperare în domenii în diverse domenii, transmite Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Sectorul agroalimentar a fost reprezentat de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Andrian Digolean. Oficialul a exprimat angajamentul țării noastre de a realiza progrese semnificative privind îmbunătățirea standardelor de calitate și siguranță alimentară, subliniind interesul Republicii Moldova de a beneficia de experiența Republicii Cehe în dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare și a infrastructurii de procesare a alimentelor.

Principalele obiective ale Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova includ asigurarea securității alimentare a țării, îmbunătățirea calității produselor agricole, promovarea agriculturii durabile și acordarea sprijinului necesar fermierilor. Ne angajăm ferm să realizăm progrese semnificative în aceste domenii și credem că cooperarea noastră cu Republica Cehă poate oferi exemple de bune practici și expertiză tehnică valoroasă. În același timp, recunoaștem importanța enormă a piețelor internaționale pentru exportul produselor noastre agroalimentare. Încurajăm inițiativele care facilitează accesul pe piețele internaționale și dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare. Prin urmare, ne propunem să întărim schimbul de experiență și transferul de tehnologie între specialiștii noștri din domeniul agriculturii. În plus, considerăm că este important să colaborăm în domeniul cercetării și dezvoltării agricole, să promovăm inovația și să creștem competitivitatea produselor noastre pe piețele internaționale”, a subliniat Andrian Digolean.

Reuniunea a fost prezidată de către copreședintele comisiei (partea țării noastre), secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Vadim Gumene și de către copreședintele comisiei (partea cehă), directorul general al UE și Secția Comerț Exterior din cadrul Ministerului Industriei și Comerțului al Republicii Cehe, David Müller.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău