Săptămână de foc pentru R.Moldova. Cod galben de incendiu și temperaturi excesive

  • 01 Mai 2018 10:42
Săptămână de foc pentru R.Moldova. Cod galben de incendiu și temperaturi excesive

Luna Mai promite a fi una foarte caldă. Meteorologii prognozează pentru prima săptămână din această lună temperaturi extreme și soare puternic.

Astfel, chiar începând de luni și pe tot parcursul săptămânii, soarele promite a fi generos, iar temperaturile sufocante. Mercurul din termometre va oscila pe parcursul zilei între +23 de grade Celsius și +30 de grade. Nici noaptea nu vom scăpa de călduri, termometrele vor indica între +10 grade Celsius până la +15 grade. 

Totodată, de astăzi și până la 4 mai, pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole. 

Există riscul de aprindere a culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetație forestieră, locuințelor și anexelor gospodărești.

Specialiștii recomandă: 

- evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuințelor, anexelor gospodărești și a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetație uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantații sau obiective cu risc ridicat de incendiu;

- restricționarea efectuării lucrărilor care creează condiții favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanțe volatile sau supraîncălziri excesive.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău