Rusia șterge 90% din datoria Coreei de Nord

  • 18 Septembrie 2012 18:25
Rusia șterge 90% din datoria Coreei de Nord

Rusia a semnat un acord care prevede ștergerea a 90% din datoria de 11 miliarde de dolari pe care Coreea de Nord o are față de Federația Rusă,

Rusia a semnat un acord care prevede ștergerea a 90% din datoria de 11 miliarde de dolari pe care Coreea de Nord o are față de Federația Rusă, a anunțat astăzi șeful departamentului datoriei din ministerul rus de Finanțe, Konstantin Vâșkovski. Acesta a precizat că restul datoriei va fi restructurat și reinvestit în proiectele rusești din Coreea de Nord. Potrivit oficialului rus, Moscova a decis să șteargă 90% din datoria nord-coreeană, deoarece regimul de la Phenian nu este capabil să o ramburseze. Rusia și Coreea de Nord au negociat timp de patru ani datoriile Phenianului față de Rusia, un obstacol în calea unui acord a fost refuzul autorităților nord-coreene de a recunoaște Rusia ca succesor al URSS.
Autoritățile de la Moscova sunt interesate să demareze mai multe proiecte comune cu Phenianul, inclusiv o cale ferată trans-coreeană, construcția unei linii electrice și a unui gazoduct care să transporte gazul rusesc spre Coreea de Sud via Coreea de Nord.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău