Rusia ar putea interzice noua producție Disney "Frumoasa și bestia" cu primul personaj homosexual din istoria companiei

  • 05 Martie 2017 10:46
Rusia ar putea interzice noua producție Disney

Oficialii ruși sunt puși în situația de a verifica dacă noul film al companiei Disney, "Frumoasa și bestia/ The Beauty and the Beast", care prezintă primul personaj homosexual din istoria companiei, încalcă legea împotriva "propagandei gay" și să-l interzică, informează BBC.

Ministrul Culturii, Vladimir Medinsky, a declarat că măsuri concrete vor fi luate după verificări, mai ales că un parlamentar a spus că este "o nerușinată propagandă a păcatului". 

Ramake-ul live-action al filmului ”Frumoasa și Bestia/ Beauty and the Beast”, ce va fi lansat pe marile ecrane din Statele Unite pe 17 martie, conține primul personaj gay și prima scenă de dragoste din istoria grupului Disney. Actorul american Josh Gad intepretează în acest film personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.

O lege rusească interzice răspândirea "propagandei gay" printre minori. În 2013 a fost adoptată această lege, care descrie homosexualitatea ca "relații sexuale netradiționale". Homosexualitatea a fost decriminalizată în Rusia, în 1993, și scoasă oficial din lista afecțiunilor psihice, din 1999. Atacuri homofobe au avut loc în ultimii ani. 

Filmul urmează să ruleze pe ecranele din Rusia din 16 martie. 

Parlamentarul Vitaly Milonov, membru în partidul de guvernământ, i-a cerut ministrului Culturii să organizeze o vizionare înainte ca filmul să apară pe ecrane pentru a se verifica dacă respectă legea și pentru "a lua măsuri de interzicere totală" dacă se vor regăsi "elemente de propagandă homosexuală". 

Actorul rus Pavel Derevyanko a declarat pentru postul TV Russia 24: "Nu-mi voi duce copiii să vadă acest film". 

În acest context, un cinematograf din Alabama, Statele Unite, a anunțat deja că nu va proiecta lungmetrajul "Frumoasa și bestia/ The Beauty and the Beast", produs de Disney. O petiție împotriva filmului a strâns 90.000 de semnături. 

Și pastorul evanghelist Franklin Graham, cunoscut pentru ideile sale controversate, a boicotat lungmetrajul pe Facebook. "Filmul încearcă să impună punctul de vedere al comunității LGBT în inima copiilor noștri. Atenție!", a fost mesajul lui. 

În acest film, Emma Watson o interpretează pe Belle, o tânără care se îndrăgostește de o bestie ce ascunde un secret întunecat. Pețitorii ei - Bestia și Gaston - sunt interpretați de actorii britanici Dan Stevens și Luke Evans. Din distribuția peliculei mai fac parte și Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline și Stanley Tucci.

Primul trailer al filmului ”Beauty and the Beast”, lansat în 2016, a generat aproape 130 de milioane de vizualizări în primele 24 de ore după ce a fost lansat oficial pe YouTube.

O versiune animată a filmului ”Frumoasa și Bestia” a fost lansată în 1991. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău