Rusia a obținut o primă victorie post-electorală la Chișinău

  • 27 Ianuarie 2015 14:09
Rusia a obținut o primă victorie post-electorală la Chișinău

REVISTA PRESEI: Rusia a obținut o primă victorie post-electorală la Chișinău, susține Dan Dungaciu într-un interviu preluat de Timpul.

Potrivit expertului, refuzul de a aduc e un procuror general din UE și o misiune europeană pentru reformarea Justiției pentru Republica Moldova a fost testul european pe care nu toți l-au trecut. El amintește în acest context de Banca de Economii și de Aeroport.  Potrivit expertului, în realitate, PCRM este cel care deține pachetul de control al Guvernului de la Chișinău, indiferent cum vor încerca liderii AME să camufleze acest lucru. Guvernul, o structură controlată de doi păpușari, susține și analistul politic Oazu Nantoi în Adevărul. Comentând acordul semnat de PLDM și PD, Oazu Nantoi consideră că ”Se creează niște structuri paralele pe lângă guvern care au menirea de a asigura controlul partinic asupra activității executivului, nu controlul parlamentar.

Nicolae Negru scrie în Ziarul Național că modul cum s-a constituit Alianța pentru o Moldovă europeană a dezamăgit, a oripilat mai multă lume. El remarcă lipsa de reacție din partea Washingtonului, Bruxelles-ului și a Bucureștiului . După anunțul făcut de Filat și Lupu - prietenii, aliații Republicii Moldova au rămas fără cuvinte, comentează publicistul. ”După aproape două luni de „negocieri”, partidele proeuropene au născut o ființă politică fragilă, bizară (ca să nu spunem monstruoasă), dependentă de Partidul Comuniștilor. Viteza „trenului european” al Republicii Moldova va încetini de acum înainte, va depinde de Voronin”, comentează Ziarul Național.

Rusia RENUNȚĂ la regiunea transnistreană? o întrebare pe care o regăsim în Ziarul Național. Moscova a refuzat pentru prima dată să-i ofere sprijin financiar așa-zisei „republici moldovenești nistrene”. Autoritățile de la Tiraspol așteaptă o sută de milioane de dolari din partea Rusiei pentru plata pensiilor și a altor obligații sociale, însă, potrivit unor surse din Consiliul Suprem al regiunii transnistrene, guvernul rus a refuzat solicitarea separatiștilor.  În prezent, separatiștii de la Tiraspol se află în imposibilitatea efectuării plăților de pensii și salarii la zi.

EVZ titrează că PUTIN vrea să cedeze TRANSNISTRIA în schimbul recunoașterii Crimei. Rusia a refuzat pentru prima oară să acorde asistență financiară Transnistriei, remarcă publicația. În opinia lui Anatol Țăranu, aceasta relevă o schimbare a atitudinii Kremlinului față de Transnistria, la care Moscova ar putea renunța în schimbul recunoașterii Crimeii ca parte a Federației Ruse pe plan internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
12
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău