România și Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne

  • 17 Mai 2018 18:48
România și Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne

România și Arabia Saudită continuă negocierile pentru deschiderea exportului de carne de bovine, ovine și pasăre, dar și de lucernă și furaje prelucrate, în condițiile în care, până în prezent, au fost agreate de către cele două părți certificatele sanitare veterinare pentru exportul de bovine și ovine.

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA0, remis AGERPRES, președintele instituției, Geronimo Brănescu, s-a întâlnit joi cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.

Oamenii de afaceri saudiți au venit în România pentru a stabili relații comerciale cu operatori economici din sectorul creșterii animalelor (bovine și ovine).

ANSVSA a inițiat demersurile pentru deschiderea exportului de animale și produse de origine animală către Arabia Saudită la sfârșitul lunii aprilie a anului trecut, când, o delegație condusă de președintele Autorității s-a întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Apelor, Mediului și Agriculturii, ai Autorității pentru Alimente și Medicamente, dar și cu vicepreședintele Camerei de Comerț și reprezentanți ai oamenilor de afaceri interesați de domeniul agroalimentar.

Ca urmare a celor agreate, în luna septembrie, o delegație de experți saudiți a derulat o misiune de evaluare a activității serviciilor veterinare din România în domeniul supravegherii și controlului bolilor la rumegătoare, precum și a condițiilor de bunăstare și biosecuritate din centrele de colectare bovine, ovine și caprine. 

La ședința finală de evaluare a rezultatelor misiunii s-a concluzionat de către partea saudită că România întrunește condițiile referitoare la sănătatea animală, bunăstarea și biosecuritatea din exploatațiile comerciale și centrele de colectare animale vii, pentru demararea activităților comerciale de export de rumegătoare din România în Regatul Arabiei Saudite.

În paralel, au continuat discuțiile tehnice între instituțiile omoloage asupra propunerilor de certificate sanitare veterinare, în vederea stabilirii condițiilor sanitare veterinare pentru exportul din România în Arabia Saudită. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
29,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău