Reuniunea Grupului de lucru interministerial R.Moldova – România. Ce subiecte au fost discutate

  • 24 Iulie 2019 08:00
Reuniunea Grupului de lucru interministerial R.Moldova – România. Ce subiecte au fost discutate

Republica Moldova și România își consolidează Parteneriatul Strategic prin realizarea unor proiecte în domeniile educației, protecției mediului, afacerilor interne și cooperării transfrontaliere, finanțelor publice, interconectării energetice, precum și în domeniul telecomunicațiilor.

Aceste subiecte  au fost discute ieri la București, în cadrul reuniunii Grupului de lucru interministerial R. Moldova – României. Proiectele urmează să se desfășoare inclusiv prin implementarea programului de asistență de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al Ministerului de externe de la Chișinău. 

Cu titlu distinct, au fost subliniate construcția gazoductului Iași-Ungheni și renovarea podului peste râul Prut de la Ungheni. Potrivit unui anunț al ministrului de Externe Nicu Popescu, la gazoductul Iași-Ungheni se lucrează deja la șapte tronsoane simultan, iar într-un termen foarte apropiat de timp pe șantiere urmează să fie aduse și conductele de gaz. El susține că în acest moment este la un nivel foarte avansat și subiectul podului de peste Prut, de la Ungheni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău