Republica Moldova va negocia cu BEI un împrumut de 200 mln de euro pentru împădurire

  • 28 August 14:04
Republica Moldova va negocia cu BEI un împrumut de 200 mln de euro pentru împădurire

În Republica Moldova vor fi plantate peste 63 de mii de hectare de pădure. De asemenea, va fi construit un centru seminologic și trei pepiniere industriale. Pentru a realiza proiectul, țara va contracta de la Banca Europeană de Investiții un împrumut de 200 de milioane de euro, iar suplimentar va beneficia 15,5 milioane de euro sub formă de grant, transmite IPN.

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor cu BEI. Potrivit ministrului mediului, Sergiu Lazarencu, Guvernul continuă implementarea programului național de extindere și reabilitare a pădurilor, în cadrul căruia statul își propune să împădurească în următorii 10 ani peste 145 de mii de hectare.

Din acești bani (contractați de la BEI, n.r.) vom planta 63 200 de hectare de pădure, vom construit un centru seminologic, trei pepiniere industriale – în regiunile nord, centru și sud, 30 de depozite pentru lemn, cât și drumuri forestiere de acces”, a notat ministrul.

De asemenea, din banii acordați de BEI urmează să fie digitalizate procesele din sistemul silvic, iar întreprinderile silvice să fie dotate cu tehnică și utilaje moderne.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău