Reprezentanții ANRE au avut o întrevedere cu noul director al Secretariatului Comunității Energetice

  • 07 Decembrie 2021 10:28
Reprezentanții ANRE au avut o întrevedere cu noul director al Secretariatului Comunității Energetice

Membrii Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au avut ieri, 6 decembrie, o întrevedere oficială cu noul Director al Secretariatului Comunității Energetice, Artur Lorkowski. Oficialul este la prima vizită în țara noastră, aceasta fiind și prima întâlnire la nivel înalt cu reprezentanții Agenției.

Potrivit unui comunicat al ANRE, directorul General al ANRE, Veaceslav Untila, a accentuat importanța pe care o are colaborarea celor două instituții în ultimii ani, „care este una profesionistă, iar rezultatele conlucrării sunt reflectate în legislația sectorului energetic din țara noastră, dar și în rapoartele prezentate Parlamentului Republicii Moldova de către Secretariatul Comunității Energetice”.

La rândul său, Artur Lorkowski, Directorul Secretariatului Comunității Energetice, a menționat că este o plăcere să înceapă mandatul său anume în Republica Moldova, iar experiența Poloniei (țara sa de origine) în domeniul reformelor în sectorul energetic poate fi un exemplu elocvent pentru dezvoltarea mecanismelor de reglementare în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor cei prezenți au abordat și alte subiecte, cum ar fi independența regulatorului în activitatea sa, rolul pe care îl are Agenția în implementarea acquis-ului european în domeniul energetic, situația actuală în aprovizionarea țării cu  gaze naturale, dar și despre provocările ce țin de echilibrarea sistemului de energie electrică din regiune.

În final, părțile au reiterat importanța menținerii ritmului existent  în procesul promovării reformelor în sistemul energetic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău