Reacția SIS după ce Igor Dodon a declarat că insituția este implicată în acțiuni motivate politic

  • 04 Februarie 2021 15:45
Reacția SIS după ce Igor Dodon a declarat că insituția este implicată în acțiuni motivate politic

Serviciul de Informații și Securitate le cere persoanelor de demnitate publică și actorilor politici să se abțină de la lansarea în spațiul public a declarațiilor false, lipsite de argumente, calomnioase și denigratoare în adresa instituției.

Declarația SIS vine după ce liderul PSRM Igor Dodon a lansat, în timpul unei emisiuni televizate, acuzații la adresa Serviciului că i-ar urmări pe deputații socialiști. El a lăsat să se înțeleagă că aceasta s-ar face la indicația președintei Maia Sandu.

„Spre regret, continuă tendința de atragere a Serviciului de Informații și Securitate în jocuri și dezbateri politice. Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, de către unul dintre liderii politici a fost făcută o afirmație privind realizarea de către instituție a unor indicații ilegale parvenite de la președintele Republicii Moldova, în raport cu partidul politic pe care-l reprezintă. SIS dezavuează și dezminte această informație și reconfirmă poziția fermă de respectare univocă a legislației în vigoare și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în cadrul realizării misiunii de asigurare a securității naționale pe toate direcțiile de activitate”.

Igor Dodon a spus la TV8 că democrația este în pericol, atunci când chemi la covor judecători, procurori și dai indicații șefului SIS să urmărească socialiștii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău