Reacția lui Igor Dodon la expulzarea profesorilor turci de la liceul „Orizont”. „Nu ne mai uimesc standardele duble ale presei”

  • 06 Septembrie 2018 16:34
Reacția lui Igor Dodon la expulzarea profesorilor turci de la liceul „Orizont”. „Nu ne mai uimesc standardele duble ale presei”

Președintele Igor Dodon a reacționat la expulzarea cetățenilor turci, profesori ai liceului „Orizont”.

„Nu ne mai uimesc standardele duble ale presei. Au fost expulzări mai urâte, pe criterii strict politice. A diplomaților ruși, de exemplu, la solicitarea Londrei. Guvernarea a executat atunci cerința occidentalilor, iar presa a tăcut sau a aplaudat. Acum, să așteptăm explicațiile instituțiilor, fără a cădea în interpretări gratuite și speculații politice sterile”, a scris Igor Dodon pe Facebook. 

Menționăm că șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă, au fost expulzați astăzi de pe teritoriul Republicii Moldova, conform unui anunț al Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit unor informații din presă, cel puțin patru dintre aceștia sunt cetățeni turci care lucrau la liceul moldo-turc Orizont din Chișinău, instituție considerată de Ankara ca fiind apropiată de rețeaua opozantului Fetullah Gullen.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău