Reacția „General Media Group CORP” la declarațiile lui Chiril Moțpan

  • 27 Septembrie 2019 10:15
Reacția „General Media Group CORP” la declarațiile lui Chiril Moțpan

Compania „General Media Group CORP”, care deține licențele de emisie ale posturilor Prime TV și Publika TV, susține că „politicienii partidelor care se află la conducerea Republicii Moldova, folosindu-se de funcțiile publice pe care le dețin, dar și de instituții ale statului pe care și le-au subordonat și pe care le controlează politic, continuă atacul mediatic și instituțional la adresa la adresa posturilor sale Prime TV și Publika TV, pe care puterea nu a putut să și le subjuge din punct de vedere editorial și care au ales, în ciuda presiunilor și amenințărilor, să nu cedeze și să adopte o politică editorială bazată pe principii de echidistanță”, transmite IPN.

Reacția se regăsește într-o declarație și vine ca urmare a informațiilor făcute publice de către președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, cu privire la sursele de finanțare ale posturilor TV vizate. Potrivit „General Media Group CORP”, informațiile publicate de deputat sunt „în mare parte eronate, cu caracter comercial și că aceste țin de activitatea internă și de relațiile economice dintre o companie privată, deținătoare a unor licențe audiovizuale, și partenerii săi comerciali, indiferent de statutul acestora”.

„Este un act nepotrivit, un act de intimidare, de denigrare, de ducere în derizoriu a unor informații ce țin strict de relațiile comerciale ale unor parteneri economici, cu scopul de a manipula opinia publică inducând ideea că aceste date prezentate ar fi dezvăluiri ale unor fapte ilegale, dar, de fapt, acestea sunt, parțial, informații publice și care nu au nici un element ce ar putea fi considerat nelegal”, se mai spune în declarația companiei.

Într-o postare pe Facebook, deputatul Chiril Moțpan menționează că, din 2015 și până în prezent, compania „General Media Group” SRL, care deține licențele de emisie ale posturilor Prime TV și Publica TV, a obținut de la diferite persoane juridice și fizice, mijloace financiare semnificative. „Primul finanțator este, desigur, patronul, Vladimir Plahotniuc, care a vărsat în contul companiei 43 de milioane 358 mii de lei, contribuție la capitalul social și 48 de milioane 607 mii de lei, sub formă de împrumut. Potrivit lui Chiril Moțpan, "Casa Media Corp" SRL a  achitat în conturile General Media Group 40 918 500, pentru timpul de emisie; ICS "Casa Media Plus" SRL a achitat 65 300 300 lei pentru timpul de emisie; "Artmarket" SRL. - 636 350 lei pentru serviciile de publicitate; "Radio Media Group INC" SRL a contribuit cu 1 milion si 995 lei; candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova ( fondul electoral) a transferat 14 900 591lei. Deputatul mai menționează că Partidul Democrat din Moldova a achitat companiei respective 14 108 139 de lei pentru serviciile de publicitate.

În postarea menționată, președintele Comisiei parlamentare a adus mai multe cifre și despre finanțările altor posturi de radio și TV.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău