Reacția Curții de Apel Chișinău după ce Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată

  • 18 Iulie 2019 09:42
Reacția Curții de Apel Chișinău după ce Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată

Curtea de Apel Chișinău s-a adresat primelor persoane în stat, Consiliului Superior al Magistraturii și misiunilor diplomatice după ce, ieri, Gheorghe Petic a fugit din sala de judecată.

„Enunțăm situația gravă creată ca urmare a evadării inculpatului Petic Gheorghe din sala de judecată în timpul ședinței de judecată. Și mai grav, acesta a fost ajutat de către susținătorii acestuia, cărora instanța de judecată le-a permis să asiste în ședința de judecată întru respectarea caracterului public și transparent al ședinței” se arată în scrisoarea Curții de Apel. 

De asemenea, reprezentanții instituției susțin că sunt îngrijorați de faptul că „Inspectoratul General de Poliție intenționat sau neintenționat nu a asigurat în măsură cuvenită ordinea și securitatea în cadrul examinării unui dosar atât de mediatizat”. 

Amintim că Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au respins cererea avocaților de a-l elibera din arest. El a protestat în fața sediului Curții, alături de mai mulți susținători, cerând recuzarea judecătorilor. Ulterior, el a revenit în sala de ședințe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău