RadioVinoteca | Diana Rotari: Indicația Geografică Protejată indică originea produselor cu o calitate specifică sau mai înaltă decât cele standard

  • 01 Octombrie 2018 11:57
0%
00:00:00
00:00:00

Sistemul de Indicații Geografice Protejate (IGP) este unul care corespunde normelor europene și garantează calitatea produselor agroalimentare, în particular, a vinului, a declarat experța în IGP la Oficiul Național al Viei și Vinului, Diana Rotari, în cadrul emisiunii RadioVinoteca de la Radio Chișinău.

Ea a mai spus că deocamdată noțiunea de Indicații Geografice Protejate este încă puțin cunoscută consumatorului din Republica Moldova. 

„Este o noțiune foarte puțin cunoscută în R.Moldova. E foarte nouă. Este un sistem de calitate în sistemul agroalimentar în general, nu doar pentru vinuri, în care noi recunoaștem că originea unui produs joacă un rol esențial în calitatea lui. Adică, originea sa nu este de neglijat. Mai mult ca atât, prin Indicații Geografice Protejate se identifică originea care dă produse cu o calitate specifică sau mai înaltă decât produsele standard”.    

Diana Rotari a precizat că, în cazul vinurilor, în Republica Moldova sunt înregistrate trei zone cu Indicație Geografică Protejată – Ștefan Vodă, Valul lui Traian și Codru.

Puteți asculta emisiunea RadioVinoteca în fiecare sâmbătă, de la ora 19.00, și în reluare, în zilele de miercuri, după știrile de la ora 20, precum și pe site-ul nostru  radiochisinau.md și pe pagina noastră de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău